luni, 2 iunie 2008

Istanbul - o destinatie de weekend

by Bogdan

Istanbulul este un oras ce nu trebuie sa lipseasca de pe harta turistica a nimanui. Este o experienta aparte si trebuie sa va bucurati de fiecare aspect al acestui oras.

Din Bucuresti pana in Istanbul faci cam 8 - 10 ore cu masina...
Prima experienta va fi aglomeratia, insa o aglomeratie ordonata daca putem spune asa, in care fiecare stie ce are de facut si in care lumea nu se injura, ca prin alte "capitale europene". Din punctul de vedere al deplasarii prin oras recomand tramvaiul, metroul sau furnicularul unde este cazul, masina proprie nefiind o solutie decat pentru plimbarile de seara cand agitatia trece.
Orasul are foarte multe obiective turistice ce nu trebuie ratate, dar cele mai importante le consider a fi Hagia Sophia, Moscheea Albastra, Cornul de Aur, Palatul Topkapî, Palatul Dolmabahce. Pentru un tur complet al orasului exista celebrul Sightseeing Bus, dar exista si alte tururi ale orasului in care se viziteaza detaliat doar anumite puncte de interes. De asemenea recomand si o plimbare cu vaporul pe mare la Bosfor.
Referitor la cazare cel mai bine e sa plecati cu cazarea deja asigurata din tara, preturile la receptia hotelurilor sunt mult mai mari decat daca aveti deja o rezervare facuta. Conditiile de cazare sunt dintre cele mai bune, iar bucataria turceasca este foarte buna.
Poate printre cele mai importante lucruri ce trebuie cunoscute odata ajunsi in Turcia e ca orice pret se negociaza, asa ca daca vreti sa mergeti la shopping sau vreti doar sa va luati o cutie cu dulciuri trebuie sa stapaniti foarte bine arta negocierii pentru a obtine un pret cat mai bun.

Niciun comentariu: